Ne-am gandit sa va prezentăm o rețetă dietetică pentru cozonacul de Paște.

Ingrediente pentru prepararea blatului:

👉 320 gr fulgi de ovăz;

👉 400 gr curmale şi 300gr smochine ( neaparat hidratate);

👉 2 linguri de ulei de cocos de calitate.

Ingrediente pentru prepararea cremei:

👉 200 gr nuci româneşti (neaparat hidratate);

👉 90 gr miere;

👉 45-50 gr cacao bio;

👉 120 ml suc de portocale;

👉 30 gr stafide;

👉 o linguriţă de scorţişoară;

👉 o linguriţă de vanilie sau echivalentul a unui baton mic de vanilie,dupa gust;

👉 puțină sare neiodată.

Mod de preparare:

Se mixează fulgii de ovăz într-un blender , până compozitia de devine fina. Separat, se dau prin blender curmalele şi smochinele, până devin o pastă asemănătoare cu gemul. Apoi, transferăm gemul într-un alt vas şi adaugăm progresiv faină de ovăz şi peste aceasta – uleiul de cocos.

Amestecăm cu mâna, până ce se transformă compoziţia într-un aluat consistent. Apoi aşezăm aluatul peste o folie alimentară, exact ca o foaie de prăjitură.

Separat, mixăm nucile, mierea, sucul de portocală şi mirodeniile până se transformă într-o cremă. Cu ajutorul unui cuţit de bucătărie cu lama lată aşezăm uniform crema peste aluat şi presărăm stafidele. Rulăm aluatul împreună cu crema. La final, învelim cozonacul în folia alimentară şi-l lăsăm la congelator pentru 2-3 ore. După aceea se poate consuma.

La final se poate topii 100gr ciocolata alba bio, ulterior se adauga peste cozonac pentru a-si crusta.

Recomandare : Mic dejun sau gustare

Nutrifactory Studio va doreste sarbatori linistite si plina de caldura alaturi de cei dragi voua!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*