Timp de preparare: 20-30 min
Această rețetă este o cină ideală pentru o săptămână aglomerată, deoarece folosește ingrediente minime (proaspete) și poate fi pe masă în maxim 30 de minute.
Ingrediente
- Piept de curcan (4 bucati cat palma)
- Sare kosher (este o sare fara aditivi, cum ar fi iodul) și piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 1 lingurita ulei de struguri (pentru a unge gratarul sau tigaia )
- 2 linguri mari de porumb (porumbul il puteti lua din comert, de preferat acela fara zahar adaugat) – cititi eticheta!
- 2 castraveți normali sau 1 castravete englezesc, tăiat cubulețe
- 2 ridichi, tăiate cubulețe
- 2 linguri (30 ml) oțet de orez
- ½ linguriță ulei de susan
- 1/2 linguriță de ardei roșu zdrobit
- 1 lingura de ulei de masline sau de canola
Semințe de susan prăjite sau garnitură opțională
Mod de preparare:
Aprindeți un grătar și ungeti grătarul sau dupa caz o tigaie din piatra. Preîncălziți la 220° C. Condimentează pieptul de curcan cu sare și piper și lasă-l să stea la temperatura camerei în timp ce grătești porumbul (asta in cazul in care nu ai porump cumparat din comert).
Uscati pieptul de curcan cu un prosop de hârtie. Incingeti grătarul sau tigaia la foc mare, asezati pieptul de curcan, intorceti-l de pe o parte pe alta la aproximativ 4 min, in functie de gust si preferinte. Dupa ce considerati ca e gata, puneti-l la “odihnit “ 3-5 min.
Între timp, adaugati intr-un castron porumbul, castraveții, ridichile, oțetul de orez, uleiul de canola, uleiul de susan și ardeiul roșu zdrobit. Condimentează cu sare și piper.
Tăiați în fașii subțiri pieptul de curcan și aranjați-le pe un platou. Puneți o parte din salata de castraveți și porumb deasupra cărnii și presărați peste acestea semințe de susan și sare de mare.
Calcul nutritional (pe porție): Calorii: 400; Grasimi totale: 12g; Grasimi saturate: 4g; Grăsimi monoinsaturate: 2g; Colesterol: 130mg; Sodiu: 280mg; Carbohidrat: 23g; Proteine: 54g