Rețetă pentru cozonacul de Paște

Ingrediente pentru blat:
-350 gr fulgi de ovăz;
-550 gr curmale şi smochine (hidratate);
-2 linguri de ulei de cocos.

Ingrediente cremă
-220 gr nuci româneşti (hidratate, se lasa in apa minim o doua ore);
-100gr sirop de artar sau miere de albine;
-70 gr cacao;
-100 ml suc de portocale si putina zeama de lamaie (optional);
-40 gr stafide;
-½ linguriţă de scorţişoară;
-½ linguriţă de vanilie;
– praf de sare neiodata.

Mod de preparare
Se mixează fulgii de ovăz într-un blender cu lamă în S, până se transformă în făină. Separat, se dau prin blender curmalele şi smochinele, până devin o pastă asemănătoare cu gemul. Apoi, transferăm gemul într-un alt vas şi adaugăm progresiv faină de ovăz şi peste aceasta – uleiul de cocos.

Amestecăm cu mâna, până ce se transformă compoziţia într-un aluat consistent. Apoi aşezăm aluatul peste o folie alimentară, exact ca o foaie de prăjitură.
Separat, mixăm nucile, mierea, sucul de portocală şi mirodeniile până se transformă într-o cremă. Cu ajutorul unui cuţit de bucătărie cu lama lată aşezăm uniform crema peste aluat şi presărăm stafidele. Rulăm aluatul împreună cu crema. La final, învelim cozonacul în folia alimentară şi-l lăsăm la congelator pentru 2-3 ore. După aceea se poate consuma.

Calcul nutritional:

  • Calorii : 5300kcal; Carbohidrati: 330gr; Proteine: 66gr; Grasimi: 229gr; .

Timp de preprarare:

Timp total: 120min

Categorie: gustare, ( una – doua felii )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*