Este foarte important sa ne cunoastem limitele si sa avem grija atat de noi cat si de familiile noastre, pentru ca aceasta sarbatoare sa nu ne aduca neplaceri. Întotdeauna la masă să ai alaturi un bol de salata de legume proaspete care să conțină pătrunjel din belșug!

  • Daca consumi miel sau ied, cea mai potrivita masa pentru a servii aceste produse este cea de pranz, asezonată cu ierburi aromate din plin și consumată alături de o salată generoasă de crudități sau de legume pe grătar( dovlecel,ardei,vanata etc..). Carnea de miel este în general o carne foarte curată, la fel cum este și cea de ied. Pentru persoanele care au probleme cu colesterolul sau cu gustul cărnii de miel, carnea de ied poate fi o alegere mai potrivită. Alege bucățile fără grăsime vizibilă și ai grijă la cantitatea de ulei ulei când gătești în tava de cuptor. Chiar și carnea slabă are destulă grăsime pentru a nu se arde!
  • la prepararea mâncărurilor recomand folosirea de marar, chimion,ghimbir și anason, plante care combat aerofagia și balonările abdominale.( Aerofagia reprezinta senzatia de disconfort, de “prea plin” aparuta dupa o masa mai consistena, datorita inghitirii aerului in timpul alimentatiei, odata cu alimentele) .
  • Încercați pe cat posibil să gătiți alimentele la cuptor, abur sau la grătar, și evitați prăjelile sau alimentele cu un conținut mare de ulei si grasime animala.
  • Hidratați-va! Dacă doriți ca apa să fie un aliat de nadejde pentru glicemie,digestie sau slăbire adăugați în apa bucăți de ghimbir sau scorțișoară.Hidratarea se face gura cu gura!
  • La micul dejun,putem consuma un ou fiert, o felie mică drob cu legume proaspete cum sunt ardeii, ridichiile,spanacul  și ceapa verde.
  • Pentru masa de seară, o foarte buna optiune este să îți pui în farfurie o ciorbă de miel sau de pui cu multă verdeață, pentru a redresa metabolismul, a regla digestia și a permite ficatului să se regenereze peste noapte.

Sper ca recomandările să îți fie de folos!

Sarbatori linistite sa ai!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*