Acest fruct tropical foarte popular bogat nutrienti poate fi in ajutorul tau prin combaterea multor afectiuni. Iata 5 aspecte interesante despre banane cat si despre textura lor, un aspect care nu trebuie dat deoparte.
- Bananele sunt o sursa bogata in vitamina b6, regland astfel glicemia.
- Bananele sunt surse foarte bogate in potasiu si sarace in sodiu, acest lucru din banane o combinatie ideala pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sanatoase.
- Bananele au un continut ridicat de triptofam. Triptofanul stimuleaza prductia de serotonina ( numit si hormonul fericirii )
- Bananele sunt totodata bogate in antioxidanti, protejandu-te de bolile cronice.
- Bananele contin pectina, o fibra solubila care “pune osul” la functionarea normala a tranzitului.
In functie de culoarea cojilor, bananele se pot clasifica in:
- necoapte: o sursa foarte buna de prebiotice.
- putin necoapte: sursa crescuta de fibre si cantitate mica de fructoza.
- normale: continut ridicat de antioxidanti.
- putin coapte ( patata ): continut scazut de vitamine si minerale, continut crescut de fructoza
- foarte coapte: continut crescut de fructoza si cantitate foarte micra de fibra.
Ganduri bune!