• Regiment 11 Siret nr 50, Galati
  • Lun-Vin: 09.00 - 16.00

Cele mai importante 5 beneficii consumului de banane, in functie de textura

Acest fruct tropical foarte popular bogat nutrienti poate fi in ajutorul tau prin combaterea multor afectiuni. Iata 5 aspecte interesante despre banane cat si despre textura lor, un aspect care nu trebuie dat deoparte.

  1. Bananele sunt o sursa bogata in vitamina b6, regland astfel glicemia.
  2. Bananele sunt surse foarte bogate in potasiu si sarace in sodiu, acest lucru din banane o combinatie ideala pentru asigurarea unei tensiuni arteriale sanatoase.
  3. Bananele au un continut ridicat de triptofam. Triptofanul stimuleaza prductia de serotonina ( numit si hormonul fericirii )
  4. Bananele sunt totodata bogate in antioxidanti, protejandu-te de bolile cronice.
  5. Bananele contin pectina, o fibra solubila care “pune osul” la functionarea normala a tranzitului.

In functie de culoarea cojilor, bananele se pot clasifica in:

  • necoapte: o sursa foarte buna de prebiotice.
  • putin necoapte: sursa crescuta de fibre si cantitate mica de fructoza.
  • normale: continut ridicat de antioxidanti.
  • putin coapte ( patata ): continut scazut de vitamine si minerale, continut crescut de fructoza
  • foarte coapte: continut crescut de fructoza si cantitate foarte micra de fibra.

Ganduri bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*