Celulita este tratată ca un subiect tabu, care face ca obrajii doamnelor sau domnișoarelor să ia foc atunci când această problemă delicata este adusă în prin plan.  Însă pentru o femeie modernă, cu o minte deschisă, celulita nu trebuie să fie tratată decât ca o simplă problemă care trebuie rezolvată. Tocmai de aceea, noi vă oferim răspunsul la cele mai frecvente întrebări legate de celulită.

Ce este de fapt celulita?

Celulita oferta pielii un aspect cum zic multi ” coaja de portocala ” și este cauzată de modificari în structura țesutului conjunctiv si totodata a celulelor adipoase. Când celulele adipoase de sub piele isi modifica structura si automat se maresc împing în țesutul conjunctiv, iar suprafața pielii incepe sa arate ca niste umflaturi,denivelari,grupite sau cum vrei tu sa-i spui. O mare parte din celulita apare pe abdomen, picioare, solduri, coapse si chiar si pe spate. Din punct de vedere medical, ea reprezintă de fapt un dezechilibru apărut între nivelul de estrogeni şi progesteron sau o maladie a țesutului adipos.

Cum apare celulita?

Dezvoltarea celulitei are un cumul de factori cum ar fi: genul,varsta, stilul de viata, hormonii, nivelul de stres. C-am asta reiese din studiile aprofundate pe acest subiect, insa cauza principala inca nu a fost stabilita.

Celulita nu tine cont de regula greutatii, nu doar persoanele cu kilograme in plus au celulita, gasim o multime de cazuri de persoane cu greutatea normala sau chiar si slabe care au din pacate celulita.

De cate tipuri este celulita?

Cell Meter – diagnosticare celulită la NUTRIFACTORY STUDIO

În lupta cu celulita primul și poate unul dintre cei mai importanți pași il constituie diagnosticarea corectă a tipului de celulită. Este un element esențial, în funcție de care se poate stabili ulterior tipul de tratamente și terapii de utilizat pentru eradicarea celulitei. Cel mai modern și eficient aparat cu care se poate realiza diagnosticarea corectă il gasiti acum si la NUTRIFACTORY STUDIO. Mai exact, este vorba de un sistem senzorial de detectare a aspectelor termice ale celulitei, ce functioneaza pe un dublu principiu: diagnosticare la caldura imbinat cu efectul de unduire (“ripple effect”) la un super pret de doar 40ron consultatia.

Celulita poate fi de 3 feluli: celulita adipoasa, celulita edematoasa, celulita fibroasa.

Pe aceasta tema vom discuta cu o alta ocazie, despre fiecare fel de celulita.

Cum poti scapa de aceasta problema ?

Nu exista garantia ca vei putea scapa definitiv de celulita, deoarece structura tesuturilor se pot modifica frecvent.Cu toate astea poti foarte bine sa ameliorezi aspectul pielii, prin diferite metode terapeutice, care sunt din ce in ce mai cautate, prin schimbarea stilului de viata, unul din pionii principali.

  1. Schimba-ti stilul de viata!
  • Un stil de viata echilibrat ajuta nu doar la combaterea celulitei, tine doctorul departe :). O alimentatie sanatoasa, fara cantitati mari de zahar, carbohidrati rafinati, bogata in vitamine, minerale, fibre contribuie la o buna functionare a organismului. Ca si cum ti-ai cumparat o masina si nu ai grija de ea, automat, in timp vor aparea si problemele.
  • Nu uita de miscare! Exercițiile fizice indiferent ca te duci la sala sau nu, te va ajuta sa-ti dezvolti musculatura si automat pielea va devenii mai ferma. Deci sportul sau miscarea cum vrei sa-i spui ajuta la ameliorarea celulitei.
  • Diferentele constante de greutate ( in special cand te ingrasi) creste riscul de a face celulita. Renunta la dietele yo-yo sau de infometare, prin care slabesti brusc intr-un timp foarte scurt, tine minte, kilogramele vor revenii si cu putin noroc poate vor mai venii si cu cativa prieteni, tot kilograme, asadar cauta-ti un specialist in nutritie oricare ar fi el.

2. Metode terapeutice

  • Masajul anticelulitic, este acel tip de masaj responsabil cu imbunatatirea aspectului pielii si remodelarea tesutului adipos, prin presiune exercitata asupra zonelor in cauza, el determina uniformizarea pielii pe termen scurt, acolo unde a aparut celulita
  • Electrostimularea  această metodă tonifică pielea și reduce volumul de grăsime și celulita prin stimularea musculaturii.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*